Sänk PISA-ångesten - ett AI-lyft för lågstadiet
Svenska elevers låga matematikresultat är mycket oroande eftersom historiska data visar att en befolknings matematikkunskaper har en stor och direkt effekt på länders BNP. Kan kombinationen av AI och undervisning med evidensbaserade KBT-metoder lyfta matematikresultaten redan i lågstadiet?
Utökad information om evenemangetSverige ligger idag på 24:e plats på PISA-rankingen i matematik, vilket är genomsnittligt för OECD. Historiska data visar att en höjning med 50 poäng på PISA-resultaten skulle flytta Sverige till 3:e plats och innebära en årlig BNP-ökning på 0,87 %. Ny forskning indikerar att elever som är svaga i matematik kan uppnå motsvarande förbättring med systematisk KBT-träning på surfplatta på ett avgränsat område inom matematik. Med AI bör denna typ av programs effektivitet kunna förbättras ytterligare. Välkommen att stanna kvar på det efterföljande seminariet kl 10.00 som diskuterar vidare hur evidensbaserad undervisning kan höja elevresultaten.
- Martin Hassler Hallstedt, Fil. dr./KBT-psykolog, Scientific EdTech/Lunds universitet
- Karl Åström, Professor i matematik, Lunds universitet
- Hugo Eberhard, Gymnasieelev och vinnare i Skolornas matematiktävling, Svenska OS-truppen i Internationella Matematikolympiaden
- Johan Olsson, Utbildningspolitisk expert, Svenskt Näringsliv
- Jannie Jeppesen, Moderator och VD, Swedish Edtech Industry